LIVING PA

DESCRIPTION

The initial destination of this room was cellar. This is the ground floor of a villa located in a hilly area in the upper part of the city of Noto, Sicily, Italy. An area of about 80 sqm to be rethought and shaped. In agreement with the owners, the choice was to create a unique environment capable of welcoming family and friends on weekends and holidays. In agreement with the owners, the choice was to create a unique environment capable of welcoming family and friends on weekends and holidays.
The surface has been divided into two areas: a dining-kitchen area and a living area. A toilet acts as a pivot between the two areas. The dining area is characterized by a long fitted wall which, when mixed with the cooking area, gives life to a single element where the shelves of the bookcase alternate with the wardrobe and kitchen doors. In the center, an island element also including the table. In the living room, the wall continues in front of the sofas with a large fireplace equipped with a wood compartment and a large LED TV. The lower part is a seat that connects the wall on the left and the large glass window that separates from the front garden. Particular importance has been given to the bright atmosphere. Perimeter lights, pendant lights and cuts on the false ceiling with dimmable light help to differentiate the bright areas making the environment more versatile for various uses.

Scheda credits:
Anno: 2019
Status: Completed
Location: Noto, Sicilia
Website: www.salvatorespataro.com
Photo: Samuele Castiglione (Wede Studio)

DATRON

DATRON

DATRON Datron is the specialist in wine coolers. Since 1995 Datron produces wine coolers for third parties, acquiring extensive product experience in this field. In 2010 Datron brand was launched, with direct sales to private consumers through the online shop...

Refitting residenza Pellizzari – Venezia​

Refitting residenza Pellizzari – Venezia​

Refitting residenza Pellizzari – Venezia​In Venice, on the top floor of a historic building, a residence with a splendid terrace on Campo San Giacomo dall'Orio has been renovated evoking the dry, rational lines of 50s Italian design. Original solutions have made it...

House Refurbishing – Milano​

House Refurbishing – Milano​

House Refurbishing – Milano​It is a project of refurbishing and restoration of a flat on two levels, located on the top floors of an elegant Art Nouveau condominium in the heart of Milan. A building of this type required a series of reflections on how to introduce the...